Wie is Noud?

"Wat zijn we verdrietig! Het liefst kruip je weg, maar dat kan niet! Je moet door voor je zoon, hij heeft ons nodig en nu meer dan ooit!"

Noud is een lief, vrolijk en sociaal jongetje van 4 jaar. Hij mag graag met auto’s en zijn playmobil spelen. Ook is Noud een echt buitenkind, hij gaat graag op zijn loopfiets naar buiten. Zo op het eerste gezicht is Noud een heel normaal jongetje maar…. 28 Juni 2017 kregen we de definitieve uitslag van Noud zijn DNA-onderzoek. Noud heeft de spierziekte Duchenne. BAM… Een keiharde mokerslag. Toen Noud een baby was hebben we eigenlijk niets aan hem gemerkt. Wel was Noud redelijk laat met lopen, hij was bijna 2 jaar. Maar goed het ene kind is sneller dan een ander dus daar zochten we nog niets achter. Noud viel als peuter wel heel veel, hij had dan ook vaak een bult op zijn hoofd. We dachten dat hij een gewoon een beetje klungelig was....

Noud Volgen?

Bekijk de blog of word lid van onze Facebook-pagina

Essay Opa Bart de Groot

Opa Bart de Groot heeft vanuit zijn geloofsovertuiging een boekje/essay geschreven. Het essay beschrijft de worsteling tussen geloof en omgaan met ziekte, van bijvoorbeeld je kleinzoon. Op een haast onderzoekende manier wordt er een stuk verwerking beschreven waar veel (gelovige) mensen zich in zullen herkennen die op enige manier met lijden in aanraking zijn gekomen. Het boekje is opgedragen aan Noud.

Wil je het essay ook lezen? Dan kun je het bestellen bij Bart de Groot, de opbrengst van het boekje (10 euro, exclusief verzendkosten) komt ten goede aan Noud en Duchenne.

Voor bestellen of meer info mail naar: bartdegroot60@gmail.com

Mooi opa, dat je dit zo verwoord hebt! Inmiddels al bijna 50 exemplaren aan de man gebracht, en veel positieve reacties. Wellicht een 2de druk? 😉  maart 2018

Acties

Helaas is er (nog) geen medicijn voor Duchenne, daarom is het zo belangrijk dat er geld komt voor onderzoek. Om geld in te zamelen zijn we eind Juli begonnen met het inzamelen van mobieltjes. Dat liep super! We zijn zelfs op televisie geweest in Hart van Nederland! Dat hadden we totaal niet verwacht!