Wie is Noud?

"Wat zijn we verdrietig! Het liefst kruip je weg, maar dat kan niet! Je moet door voor je zoon, hij heeft ons nodig en nu meer dan ooit!"

Noud is een lief, vrolijk en sociaal jongetje van 4 jaar. Hij mag graag met auto’s en zijn playmobil spelen. Ook is Noud een echt buitenkind, hij gaat graag op zijn loopfiets naar buiten. Zo op het eerste gezicht is Noud een heel normaal jongetje maar…. 28 Juni 2017 kregen we de definitieve uitslag van Noud zijn DNA-onderzoek. Noud heeft de spierziekte Duchenne. BAM… Een keiharde mokerslag. Toen Noud een baby was hebben we eigenlijk niets aan hem gemerkt. Wel was Noud redelijk laat met lopen, hij was bijna 2 jaar. Maar goed het ene kind is sneller dan een ander dus daar zochten we nog niets achter. Noud viel als peuter wel heel veel, hij had dan ook vaak een bult op zijn hoofd. We dachten dat hij een gewoon een beetje klungelig was....

Noud Volgen?

Bekijk de blog of word lid van onze Facebook-pagina

Inzamelingsactie

Dit is Noud 3 jaar. Noud is een vrolijk, lief en sociaal jongetje, die wil rennen, fietsen en springen net als ieder kind. Maar het gaat allemaal niet zo snel en niet altijd zonder te vallen. Noud heeft namelijk Duchenne Spierdystrofie, een progressieve, fatale spierziekte. Zijn spieren worden langzaam afgebroken waardoor hij over enkele jaren rolstoel gebonden zal zijn. Uiteindelijk zal hij de strijd verliezen want er is helaas nog geen medicijn.

Het Duchenne Parent Project zamelt geld in om onderzoek naar een genezing van Duchenne Spierdystrofie te betalen.

Steun Noud en daarmee het Duchenne Parent Project door uw oude mobieltje (zonder simkaart) in te leveren.

Met deze actie (zomer 2017) hebben we in de Stentor gestaan met een artikel en daarnaast hebben ze een filmpje gemaakt.
Nieuwsgierig? klik hier

Inmiddels zijn er al ruim 2000 telefoons ingezameld en dit heeft al meer dan 2900 euro opgeleverd. Maar u kunt uiteraard de mobieltjes blijven opsturen!
Voor adres en info, vraag het via het contactformulier!

 

 

Acties

Helaas is er (nog) geen medicijn voor Duchenne, daarom is het zo belangrijk dat er geld komt voor onderzoek. Om geld in te zamelen zijn we eind Juli begonnen met het inzamelen van mobieltjes. Dat liep super! We zijn zelfs op televisie geweest in Hart van Nederland! Dat hadden we totaal niet verwacht!